Culy Homemade: vega buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt
Buddha bowls zijn een extreem makkelijke manier om snel en véél groenten naar binnen te werken. Het leuke is dat je daar oneindig veel kanten mee op kan. Deze keer laten we ons inspireren door Midden-Oosterse smaken. Het geheim van deze vega buddha bowl zit ‘m in een lepeltje harissa door de couscous, frisse ingelegde citroen en knapperig geroosterde noten.
Een nieuw jaar, een nieuwe rits voornemens. Voor veel mensen hoort ‘gezonder gaan eten’ daar zeker bij. Als tegengewicht voor al die feestmaaltijden van eind december maakten we daarom een lichte vegetarische buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt.
Heb je de smaak van de buddha bowls helemaal te pakken? Ook deze buddha bowl met zalm, bruine rijst en pickles kunnen we aanbevelen.
Zo maak je de vega buddha bowl
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal. Giet er een scheutje sesamolie en een scheutje sojasaus bij. Hussel door elkaar, zodat de pompoen onder de marinade zit. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de couscous. Doe dat volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik de traditionele manier om couscous te stomen.
Is de couscous klaar? Lepel er dan de boter, het mandarijnsap, de harissa, de ingelegde citroen en het zout door.
Meng voor de dressing de yoghurt met de sriracha met een lepel in een apart kommetje.
Nu is het tijd om de buddha bowl te gaan opmaken. Begin met een flinke schep couscous en schik daar de pompoen, bloemkool en komkommer omheen.
Lepel er vervolgens wat van de dressing over, bestrooi met wat van de gehakte noten en werk af met een paar blaadjes koriander.
Meer bowls?
- Poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo
- Koreaanse barbecue-bowl
- Frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu