Culy Homemade: varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven
Dit recept voor varkenshaas met venkelsalade is geïnspireerd op een makkelijk recept van Yotam Ottolenghi. We besloten er zelf geroosterde druiven aan toe te voegen, voor een kleine zoete twist. Supermakkelijk, lekker én snel klaar.
Leuk aan dit gerechtje vinden we dat het snel klaar is voor doordeweeks, maar toch ook feestelijk genoeg is om bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner te serveren. Of als makkelijk gerecht op een luie tweede of derde kerstdag.
Ook lekker en makkelijk:
Wat eten we vandaag: 20 smakelijke gerechten voor elke doordeweekse dag
Varkenshaas met venkelsalade
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven) voor de geroosterde druiven.
Zet een bakplaat met bakpapier klaar en leg de druiven erop. Hussel ze met zout en peper, een snufje tijm en wat olijfolie en rooster ze in 15 tot 20 minuten in de hete oven.
Snijd de varkenshaasjes schuin in plakjes van 1 centimeter dik. Stop ze in een afsluitbaar zakje (of bakje) samen met het venkelzaad, zout en peper, de tenen knoflook en een flinke scheut olijfolie. Kneed even door elkaar en laat dan een half uur tot een nacht marineren in de koelkast.
Meng de venkel met de rucola en de verse dragon. Knijp de citroen erboven uit en voeg olijfolie toe. Doe de rest van de venkelzaadjes erbij, wat zout en peper en meng goed. Voeg tot slot de geroosterde druiven toe aan de venkelsalade.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes varkenshaas aan beide kanten goudbruin. Dat gaat vliegensvlug: zo’n twee minuten per kant zou goed moeten zijn.
Leg de plakjes varkenshaas op een bord en schep er een grote berg van de venkelsalade met geroosterde druiven naast.
Meer recepten met varkenshaas:
- Culy Homemade: varkenshaas met een korstje van pistachenoten
- Gegrilde varkensentrecôte met linzen, mosterd en witlof (van Sergio Herman)
- Sla wraps met mediterraanse varkenshaasreepjes