Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Upside down mihoen rijstbowl uit het nieuwe boek van Jamie Oliver

Jamie Oliver uitgekookboekt? Nooit! Ook deze herfst komt hij weer met een oeuvre aan inspiratie. ‘Simply Jamie’ is een verzameling van briljante recepten zonder poespas. Precies wat we van The Naked Chef gewend zijn, en precies waar wij nog lang geen genoeg van krijgen. Culy mag het recept voor zijn upside down mihoen rijstbowl alvast delen.

In Simply Jamie plaatst Jamie Oliver zich opnieuw op het niveau van de thuiskok. Verse maaltijden koken wordt namelijk pas haalbaar met recepten die niet alleen sne, maar ook een beetje fun zijn. En laat die mix maar aan Jamie over, want ook dit keer is het ene recept nog origineler dan het andere.

Deze upside down mihoen rijstbowl bijvoorbeeld, waarvan de looks absoluut niet zouden verraden dat je ‘t in nog geen 20 minuten op tafel zet. Of met de woorden van Jamie: ”Een feest van noedels, rijst & groenten met zacht ei & pikante sichuan-chiliolie.”

Handig: de beste kooktips van Jamie Oliver op een rij

Upside down mihoen rijst bowl
Fotografie: David Loftus

Upside down mihoen rijstbowl

  1. Laat de mihoen in een diepe serveerkom van 16 cm wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de mihoen uitlekken, doe ze terug in de kom en maak ze aan met een scheutje sesamolie.
  2. Doe de groenten met een scheutje olijfolie en de cashewnoten in een superhete, grote koekenpan met antiaanbaklaag, en roerbak ze 4 minuten, of tot ze net zacht zijn. Voeg naar smaak sojasaus toe en schep de groenten op de mihoen in de kom.
  3. Maak de rijst los in dezelfde koekenpan en knijp er 1 limoen boven uit. Schep de warme rijst in een laag op de groenten en druk de boel stevig aan met een spatel.
  4. Veeg de pan vlug schoon en zet hem terug op matig vuur. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie in de pan, breek de eieren erin en breng op smaak met een snufje zeezout, zwarte peper en kerriepoeder. Bak de eieren naar wens en schep er tijdens het bakken wat van de hete olie over.
  5. Stort de inhoud van de kom (als een soort zandkasteel!) op een bord, leg de eieren erop, besprenkel naar smaak met Sichuan-chiliolie en bestrooi met korianderblaadjes. Sprenkel de rest van het limoensap erover en ga aan tafel.

Energie: 593 kcal, vet: 32,7 g, vers. vet: 5,8 g, eiwit: 15,8 g, koolhyd. 48,2 g, suiker: 8,6 g, zout: 1,8 g, vezels: 8,6 g.

Cover Simply Jamie

> Simply Jamie (Kosmos Uitgevers) is nu te koop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.