Culy Homemade: de ultieme ontbijtsandwich
Fried chicken biscuits, chicken ‘n waffles, pecan pie… Zijn we de enigen die opmerken dat dit soort Amerikaanse snacks steeds meer hun weg banen naar de take-away opties in ons land? We vonden het in ieder geval geen énkel probleem om ook op die kar te springen en een ultieme ontbijtsandwich te bedenken. American style!
We zeggen je alvast even: voor deze ontbijtsandwich kun je maar beter niet terugdeinzen voor een tikkeltje decadentie. Maar hee: áls je dan een keer uitgebreid ontbijt, dan doe je het toch liefst meteen goed?
En oh ja: omdat Amerikaanse biscuits moeilijk verkrijgbaar zijn, kozen we hier voor scones. Die zijn dan weer Engels en niet Amerikaans – dat weten we – maar net zo lekker en dus veel makkelijker te verkrijgen. Bestel ze bijvoorbeeld bij Crisp of ga langs bij de betere bakker. Wij vonden ze bij het Amsterdamse Bbrood.
De ultieme ontbijtsandwich
Roer de hot sauce met de honing in een kommetje.
Kluts de eieren met de peterselie en de room in een kom. Verhit een klontje boter in een klein anti-aanbakpannetje op laag vuur. Schenk er het eimengsel bij zodra de boter begint te schuimen. Bak de omelet nu geduldig op een heel laag vuurtje.
Schuif de omelet uit de pan en bak het spek krokant. Haal het spek uit de pan en bak tot slot heel kort de twee binnenkanten van de door midden gesneden scone.
Beleg de scone met een theelepel van de honingsaus, schik er de omelet op en vervolgens de sneetjes kaas, de plakjes spek en tot slot nog een lepel van de honingsaus.
Maak een espresso voor jezelf voor erbij en kroon jezelf tot ontbijtkoning.