Culy Homemade: tosti met sucuk (Turkse geïnspireerde tosti)
In de wereld van comfort food zijn er maar weinig gerechten die je zo snel kunt klaar maken als deze heerlijke Turkse tosti. Lekker met Turkse kaas, smaakvolle sucuk, en een frisse dipsaus met munt.
De Turkse tosti is een veelzijdig hapje dat je kunt aanpassen naar je eigen smaak, met toevoegingen als olijven, jalapeñopepers, of zelfs gehakte kruiden zoals peterselie voor extra smaak.
Wat deze Turkse tosti extra speciaal maakt is de heerlijke dipsaus van mayonaise, citroensap en bieslook. Niet traditioneel, maar wel ontzettend lekker. Heerlijk in contrast met de Turkse knoflookworst, sucuk.
We gebruiken trouwens ook salça. Dit is een Turkse puree van tomaat, paprika en soms ook peper. Die kun je vinden in het Turkse schap in de supermarkt of in de Turkse speciaalzaak. Niet gevonden? Gebruik dan tomatenpuree.
Turkse tosti recept
- Begin met het maken van de dipsaus voor de Turkse tosti. Meng de mayonaise, citroensap en de verse bieslook in een kommetje en zet opzij terwijl je verder gaat met de rest.
- Maak dan de tomatensaus. Doe de salça, gedroogde oregano en het water in een kommetje en meng.
- Verhit een grillpan of tosti-ijzer voor.
- Leg een plak Turks brood op een snijplank en besmeer een van de binnenkanten lichtjes met de tomatensaus met oregano.
- Beleg vervolgens met de plakjes Turkse kaas, gevolgd door plakjes sucuk.
- Doe de tosti in de tosti-ijzer en grill 2-3 minuten, tot de sucuk licht gekleurd is.
- Besmeer ondertussen de tweede plak Turks brood met de tomatensaus en leg er bovenop als een sandwich.
- Grill de Turkse tosti’s in het voorverwarmde tosti-ijzer tot de bovenkant knapperig is en de kaas gesmolten is, dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Haal de Turkse tosti uit het tosti-ijzer en snijd ‘m diagonaal doormidden. Serveer met de dipsaus.
Nog meer tostirecepten
- Culy Homemade: Croque Poisson (tosti met gerookte zalm en kaas)
- ‘De allerbeste tosti aller tijden’ volgens Job & Perry
- Culy Homemade: gruwelijk lekkere kimchi tosti