Turkse linzensoep met spinazie en gegrild brood
Linzensoep kent vele varianten uit vele landen: in India eet men dahl, in Egypte shorbet ads en in Griekenland fakès. Dit keer staat er bij ons een Turkse linzensoep op het menu, met rode linzen, aardappel, chilipeper en spinazie. Daarbij grill je Turks brood lekker knapperig in de oven, om lekker mee te dippen. Een heerlijk recept van Marley Spoon.
Zo maak je de Turkse linzensoep
Ui pellen, halveren en fijnhakken. Aardappels met schil in circa 2-3 cm grote stukken snijden. Chilipeper halveren, zaadjes verwijderen, 1/3 fijnhakken. Voor pittig: hele chilipeper met zaadjes gebruiken.
Grote kookpan met 2 eetlepels olie op middelhoog vuur verhitten, dan ui toevoegen, circa 2 minuten aanbraden. Dan chilipeper, aardappels en komijn toevoegen, circa 2-3 minuten meebakken.
Vervolgens 1 liter water aan groenten toevoegen en geheel aan de kook brengen. Zodra het water kookt, bouillonblokje, linzen en snuf zout en peper toevoegen. Geheel circa 15-20 minuten licht borrelend koken, totdat de aardappels en linzen gaar zijn. Eventueel meer water toevoegen als het een te dikke consistentie wordt.
Ondertussen oven voorverwarmen op middelhoog/hoog (220 graden) met grill. Zodra de oven warm is, brood in circa 4-5 minuten lichtbruin grillen. Peterselieblaadjes plukken, grofhakken. Steeltjes niet gebruiken. Citroen in vieren snijden.
Zodra aardappels en linzen gaar zijn, soep met staafmixer tot een romig en glad geheel pureren.
Tot slot spinazie aan soep toevoegen, circa 1-2 minuten meekoken totdat het geslonken is. Soep over kommen verdelen, met peterselie garneren. Soep met brood en citroenpartjes serveren, deze naar smaak over de soep uitknijpen.
Dit gerecht wordt je aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!