Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Homemade 22 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De ultieme tuna melt tosti met smeuïge tonijn

Het is misschien wel de tosti van alle tosti’s: de tuna melt is een klassieker die wereldwijd geliefd is. Deze tosti met tonijn bevat een smeuïge tonijnsalade en lekker veel kaas. Smullen!

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 halve stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 augurk, in blokjes
  • 1 eetlepel augurkensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 150 gram cheddar, geraspt
  • 4 sneetjes brood
  • 2 eetlepels boter om in te bakken
Beoordeling
5 / 5 sterren. 10 x beoordeeld.

Het maken van een goede tuna melt is makkelijk, maar het is belangrijk om een aantal cruciale regels te volgen.

De belangrijkste regel is dat je de tonijnsalade zelf maakt. Kant-en-klare tonijnsalade is namelijk te nat. En van een natte tosti wordt niemand blij. Dat betekent niet dat deze tuna melt een tosti met droge tonijnsalade is, integendeel! Want door de gesmolten kaas krijg je uiteindelijk toch een smeuïge tonijnsalade op je broodje.

Daarom is het ook belangrijk om geraspte kaas te gebruiken, die je zelf hebt geraspt. Het is een dikke sandwich, waardoor de kaas niet zo gemakkelijk smelt. Kant-en-klare geraspte kaas uit de supermarkt bevat een laagje om te voorkomen kaas niet aan elkaar blijft plakken in het zakje. Handig, maar dit maakt het ook lastig voor de kaas om te smelten!

Tuna melt tosti met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de tuna melt tosti

  1. Was als eerst de gesnipperde rode ui en dep ‘m droog, hierdoor verdwijnt de scherpe smaak, maar behoud de ui het aroma. Vaarwel, slechte adem!
  2. Doe de gewassen uien in een kom en voeg de uitgelekte tonijn toe. Voeg ook bleekselderij en augurk, inclusief een scheut augurkensap, toe. Doe ook mayonaise, mosterd en tomatenketchup in de kom en schep de tonijnsalade goed om.
  3. Besmeer 2 broodjes met boter aan de buitenkant. Beleg het eerste broodje met de tonijnsalade op de zijde zonder boter. Leg daarop de geraspte cheddar en leg het andere broodje erbovenop, met de boterzijde wijzend naar boven. Druk goed samen.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe de tuna melt in de pan, met de kaaskant op de bodem. Bak tot deze zijde goudbruin is en draai de tosti met tonijn vervolgens om. Laat de andere zijde ook goudbruin kleuren en zet het vuur uit.
  5. Doe chips op het bord en eventueel een sausje naar keuze. Snijd de tuna melt doormidden en serveer direct, zodat de kaas nog lekker lopend is.
Tuna melt tosti met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere tosti’s

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.