Truffel-risottoballetjes (arancini)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F10%2Farancini-stock2.jpg)
Niemand die ‘nee’ zal zeggen tegen deze homemade risottoballetjes (of arancini in het Italiaans) met truffel! En het leuke is ook nog dat je ze ruim van tevoren kunt maken en makkelijk kan invriezen. Yum!
Ingrediënten
Dit heb je nodig:- 250 gram risottorijst
- 500 ml bospaddenstoelenbouillon
- 200 ml sherry
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 gram bloem
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels truffelsalsa (bv. van Oil & Vinegar)
- Verse kruiden fijngehakt, zoals basilicum of peterselie
- Olie om in te frituren
- Optioneel: mozzarella
Truffel-risottoballetjes (arancini)
- Bereid eerst de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking met de runderbouillon en de sherry. Neem de pan van het vuur wanneer de risotto plakkerig is, roer de Parmezaanse kaas, truffelsalsa en verse kruiden erdoor (gedroogde, Italiaanse kruiden kan ook). Laat de risotto afkoelen door het twee uur of zelfs een nacht in de koeling te zetten.
- Vorm van de afgekoelde risotto met vochtige handen mooie ronde balletjes, ter grootte van een bitterbal. Zet drie schaaltjes klaar met daarin apart van elkaar bloem, ei en paneermeel. Haal eerst de balletjes door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de balletjes in de frituurolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.
- Tip: Vries na het paneren de balletjes los van elkaar in. Zo heb je altijd een borrelhapje bij de hand! En wil je het écht lekker maken? Vul ze dan met een heel klein stukje mozzarella.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F10%2Farancini-stock.jpg)