Culy homemade: traybayke met kippendij, ingelegde citroen en kikkererwten
Als je een smaakvol diner op tafel wil zetten en weinig tijd hebt, is deze traybayke kippendij de ideale uitkomst. Dit gerecht zit bomvol groentes én smaak door de rozenharissa, ras el hanout en ingelegde citroen.
Een traybayke is voor ons het ideale gerecht voor doordeweeks. Je bereidt alles op één plaat, schuift het in de oven en hoeft er verder niet meer naar om te kijken.
Voor deze variant gebruiken we rozenharissa. Deze heerlijke mildpittige smaakmaker is gemaakt op basis van pepers, paprika en specerijen. De toevoeging van gedroogde rozenblaadjes maakt hem wat frisser en aromatisch.
Bereidingswijze traybayke kippendij, ingelegde citroen en kikkererwten
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
- Bestrooi je kippendijen rondom met zout
- Bak je kip zo’n 7 minuten met de huid naar boven in de oven.
- Snij ondertussen de rode ui, paprika en aubergine in stukken van 8 bij 8 centimeter.
- Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Mix de ras el hanout samen met wat zout door de rozenharrissa heen. Meng dit door de groentes zodat het evenredig verdeeld is.
- Voeg de gemarineerde groentes – nadat de kip 7 minuten heeft gebakken – toe aan de ovenschaal en bak voor zo’n 30 minuten in de oven of tot alles gaar is.
- Haal de ovenschaal uit de oven.
- Snij de schil van de ingelegde citroen in kleine stukjes en verdeel samen met de gehakte peterselie over de traybayke.
- Verdeel als laatste de yoghurt over de groentes heen.
Meer traybakes:
- Snelle traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus
- Traybake met zalm, broccoli en aardappels
- Makkelijke traybake met zoete aardappel, broccoli en kip