Culy Homemade: makkelijke traybake met zoete aardappel, broccoli en kip
Het werd de hoogste tijd voor een traybake recept. Deze keer serveren we een traybake met zoete aardappel, broccoli en kip. We brengen dit bakplaatgerecht op smaak met een heerlijke granaatappelsaus. Superlekker!
De ster van deze traybake met zoete aardappel en broccoli is de granaatappelsaus, ook wel granaatappelmelasse genoemd. Die vind je bij de Turkse supermarkt, maar ook in het Turkse schap in de supermarkt.
Zo maak je de traybake met zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de ingrediënten voor de granaatappelsaus en zet opzij.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de kip, zoete aardappelen, broccoli en uien gelijkmatig uit over de bakplaat.
- Giet er vervolgens 3/4 van de granaatappelsaus overheen. Bewaar de rest van de granaatappelsaus voor later. Meng alles goed, zodat de ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
- Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of tot de kip gaar is, de zoete aardappelen zacht zijn, en de broccoli knapperig en licht geblakerd is. Draai ook de ingrediënten halverwege de baktijd een keer om, zodat ze gelijkmatig garen.
- Voeg ondertussen de overgebleven granaatappelsaus toe aan een kleine kom samen met de yoghurt. Meng goed en zet op zij. Proef af op granaatappelmelasse, en voeg meer toe indien nodig.
- Garneer de traybake met verkruimelde feta, verse peterselie en granaatappelpitjes.
- Serveer de zoete aardappel traybake samen met de yoghurtsaus, zodat iedereen naar smaak saus kan toevoegen.
Nog meer bakplaatrecepten:
- Culy Homemade: traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola
- Culy Homemade: vega traybake van zoete aardappel, halloumi en frisse yoghurtsaus
- Culy Homemade: snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui