Culy Homemade: traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola
Met deze traybake met paddenstoelen, gnocchi en gorgonzola maken we het onszelf weer eens lekker makkelijk. Want dat de oven het grootste deel van het werk doet, betekent dat jij weer tijd overhoudt voor andere klusjes. En het eindresultaat? Dat zal binnen no time op zijn.
De gnocchi dien je van tevoren wel nog even te koken, anders worden ze taai en droog. Gelukkig duurt dat maar een minuutje, de deegkussentjes hebben niet veel tijd nodig om vocht op te nemen. Verder is het een kwestie van ‘n bakplaat vullen en in de oven schuiven. Dat kun je.
Traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Kook de gnocchi 1,5 minuut in kokend water en giet af.
Doe de paddenstoelen in een grote mengkom en bedek met een royale scheut olijfolie en 15 draaien van de pepermolen. Hussel samen met de gnocchi door elkaar.
Neem er een schone bakplaat bij en verdeel de gnocchi en de paddenstoelen over de plaat. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en verdeel ze over de andere ingrediënten. Rasp ook de schil van 1/2 citroen en verdeel over de plaat.
Hak de hazelnoten grof en besprenkel met een scheutje ahornsiroop. Roer en zet apart.
Bak 25 minuten of tot de gnocchi goudbruin zijn.
Verdeel dan de gorgonzola en de hazelnoten met de ahornsiroop over de bakplaat en plaats de traybake met paddenstoelen nog eens 4 minuten onder de grill.
Meer van de bakplaat?
- Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
- Culy Homemade: makkelijke appeltaart van de bakplaat met gezouten karamel
- Culy Homemade: crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi