Culy Homemade: traybake met zalm, broccoli en aardappels
We staan dolgraag uren in de keuken, maar er zijn ook dagen waarop we niets liever doen dan achterover leunen op de bank. Op die dagen maken we graag deze simpele traybake met zalm.
Op een doordeweekse dag houden we van snel en simpel. Zo’n traybake met zalm, aardappeltjes, broccoli en een sausje van Griekse yoghurt en groene kruiden is daarom het perfecte antwoord op de vraag: ‘wat eten we vandaag?’.
Eerst gaan de aardappels en broccoli in de oven, die hebben wat langer nodig. Daarna doen we de zalm erbij, zodat ‘ie lekker sappig blijft. De oven doet al het werk, tijdens het bakken hoef je enkel snel je sausje te mengen – en dat is zo gepiept. Daarom is deze traybake een succes op een drukke, vermoeide avonden.
Zo maak je de traybake met zalm
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de gehalveerde aardappeltjes en broccoliroosjes op een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Meng goed zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
- Zet de traybake in de hete oven en bak 20 minuten.
- Haal de traybake uit de oven en leg de zalmfilets tussen de aardappeltjes en broccoli. Bestrooi de zalm met wat zout en peper naar smaak en smeer in met olie.
- Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten, of totdat de zalm gaar is en de aardappeltjes krokant zijn.
- Terwijl de traybake in de oven staat, meng je in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte dille, peterselie, knoflook, zout en peper.
- Haal de traybake met zalm uit de oven en serveer het met het yoghurtsausje. Garneer met verse citroenpartjes.
Meer makkelijke gerechten voor doordeweeks:
- Culy Homemade: snelle Hainanese chicken rice (rijst met kip en véél gember)
- Culy Homemade: makkelijke en snelle orzosalade met venkel en sinaasappel
- Culy Homemade: snelle gnocchi met boerenkool en ‘ndujaboter