Culy Homemade: snelle en makkelijke traybake met kimchi, buikspek en groenten
Zelfs de grootste keukenklunzen kunnen een traybake maken. Veel meer dan ingrediënten op een bakplaat gooien is het immers niet. Maar hoe maak je nou een lékkere traybake? Dat doe je door ingrediënten te gebruiken die van zichzelf al heel veel smaak hebben, zoals kimchi. In combinatie met spek, groenten en sesamzaadjes wordt dat een sappig en erg smaakvol bakplaatgerecht.
Het enige ingrediënt voor deze traybake met kimchi waar je even naar zult moeten speuren is gochujang. Dit is een Koreaanse chilipasta van rode pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Gochujang heeft een fijne, zoetige pittigheid en is milder dan sriracha of sambal. Zoek ernaar bij Aziatische supermarkten en toko’s, je herkent het meteen aan het iconische rode kuipje. Kun je ‘t niet vinden? Vervang dan gerust door sriracha, maar gebruik een beetje minder.
Traybake met kimchi, buikspek en groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.
Schik de andere ingrediënten (los van de sesamzaadjes en de koriander) op een ovenschaal. Dat lukt het beste in deze volgorde: bedek de bodem met de spinazie en schik er dan de shiitake en de stukjes buikspek op. Lepel er vervolgens de kimchi tussen en eindig met de radijsjes. Verdeel er tot slot de marinade overheen.
Zet de traybake gedurende 15 minuten in de warme oven.
Haal de traybake met kimchi uit de oven en werk af met de sesamzaadjes en wat verse koriander.
Meer lekkere traybakes
- Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekool pickle
- Herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
- Shakshuka van de bakplaat