Culy Homemade: frisse traybake met kip, asperges en prei
Een traybake is een perfecte maaltijd voor een drukke doordeweekse avond. Want je hebt maar één bakplaat nodig om een traybake te bereiden. Dat betekent minder afwas en meer tijd om te genieten van je eten. Wat deze traybake met kip echt bijzonder maakt, is de frisse smaak van verse groene kruiden en citroen. Dat betekent de lente op je bord – en dat in no-time.
Op de Culy-redactie zijn traybakerecepten een favoriet in ons repertoire. Ze zijn namelijk een geweldige manier om snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Je hoeft immers alleen de ingrediënten op de bakplaat te mikken en de oven het werk te laten doen. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar ook nog eens afwas. En daar houden we van.
Misschien denk je bij het horen van het woord traybake aan iets saais en eentonig, maar niets is minder waar. Je kunt namelijk alle kanten op gaan. Denk aan een makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata of een snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui. Maar zelfs tijdens een filmavond met je vrienden komt een traybake van pas. Kijk maar eens naar deze nachoschotel met een Aziatische twist.
Frisse traybake met kip, asperges en prei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de geraspte knoflook, rozemarijn, dille, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Voeg de kippendijfilets toe aan de kom en marineer minimaal een uur.
Leg daarna de knoflook, ui, gemarineerde kip, groene asperges, prei, plakjes citroen en aardappelen op de bakplaat. Giet de kipmarinade over de bakplaat. Hussel alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed zijn bedekt met de marinade.
Bak de traybake in de oven gedurende 40 minuten of tot de groenten en aardappelen zacht zijn en de kip gaar en goudbruin is.
Haal de traybake uit de oven en knijp eventueel nog wat citroensap over de traybake. Serveer de traybake bijvoorbeeld met een frisse groene salade.
Een bakplaat schoonmaken: zo doe je dat (met maar 2 ingrediënten!)