Culy Homemade: simpele traybake met lekker veel groente, halloumi en umamisaus
Makkelijker dan deze traybake met halloumi, wortel en snelle umamisaus wordt het niet. Een perfect gerecht voor doordeweeks, want de oven, die doet al het werk!
Halloumi is de ster van de Mediterrane keuken, maar deze grillkaas kun je ook gebruiken in andere keukens. Kijk maar eens naar deze vegetarische butter ‘chicken’ met grillkaas. In deze traybake combineren we halloumi met een supersnelle umamisaus, voor een heerlijk Aziatisch tintje. Verder is deze doordeweekse maaltijd goed gevuld met een berg groente, namelijk 200 gram per persoon!
Culy Homemade: snelle traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus
Traybake met groente en halloumi
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de wortels en voeg ze toe aan de bakplaat. Bestrooi met zout en peper en een scheut sesamolie. Schep goed om en zet de bakplaat daarna in de oven. Rooster de wortels ongeveer 20 tot 30 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
- Marineer ondertussen de halloumi. Pak een grote kom en doe hierin de resterende sesamolie, samen met de honing, sojasaus, limoensap, chilivlokken, knoflook en gember. Schep goed om en voeg de plakjes halloumi toe. Laat de halloumi marineren in de koelkast.
- Haal de traybake uit de oven zodra de wortels bijna gaar zijn, en voeg de rode ui en gemarineerde halloumi toe. Schenk de marinade over de halloumi traybake, en zet de bakplaat vervolgens terug in de oven. Bak nog eens 20 minuten, of tot de wortels en rode ui gaar en zacht zijn, en de halloumi een mooie goudbruine kleur heeft en krokant is.
- Bestrooi tot slot met dungesneden bosui, verse koriander en geroosterde sesamzaadjes. Serveer met limoenpartjes voor extra frisheid.
Nog meer fijne traybakes:
- Culy Homemade: snelle en makkelijke traybake met kimchi, buikspek en groenten
- Culy Homemade: snelle traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus
- Culy Homemade: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata