Culy Homemade: tostadas met avocado en zoete aardappel
Tostadas zou je kunnen zien als de Mexicaanse versie van een sandwich: je rolt ze niet op zoals een wrap, maar eet ze gewoon zo. Kan ook niet anders, want voor een tostada wordt de tortilla eerst knapperig gebakken en daarna versierd met allerlei zalige toppings. Fiësta!
Zoete aardappel en avocado
Wij maakten deze tostadas met partjes geroosterde zoete aardappel, op een laagje romige avocado. Daarop wat friszure rode kool, radijsjes, bosui en koriander.
Tostadas vormen een beetje een grijs gebied tussen lunch, snack en diner. Omdat wij vrij kleine tortilla’s hebben gebruikt (gordita’s van ongeveer 15 cm doorsnede) zouden we ze aanraden als lunch voor vier personen of als snack voor acht personen.
Wil je ze ‘s avonds eten, serveer er dan nog een lekkere salade bij en bijvoorbeeld deze maiskolven.
Zo maak je deze tostadas
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in ongeveer 8 partjes. Hussel ze door wat olijfolie, zout en peper en bak ze zo’n 20 minuten in de hete oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet daarna de oven terug op 180 graden (tip: laat de ovendeur op een kier staan, dan gaat het sneller).
Maak ondertussen de rode kool aan met het sap van een limoen en een eetlepel olijfolie. Het zuur van de limoen zorgt niet alleen voor smaak, maar ook dat de kool mooi roze wordt. Zet zolang opzij.
Prak de avocado’s in een ander kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
Wrijf de tortilla’s aan beide kanten in met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze 5 tot 8 minuutjes in de voorverwarmde oven, tot ze krokant zijn.
Laat ze kort afkoelen en besmeer ze dan met de geprakte avocado. Leg op elke tostada twee partjes zoete aardappel en bestrooi met de rode kool, radijsjes, bosui en koriander.
Eet de tostadas met een kneepje limoensap erover en een flinke lik van je favoriete hot sauce.
Meer Mexicaans?
- Concha: Mexicaanse zoete broodjes met een topping van koekjesdeeg
- Geroosterde pastinaak met simpele Mexicaanse mole en salsa
- Culy Homemade: Mexicaanse salsa verde van tomatillo’s