Culy Homemade: Toscaanse kip met spinazie, zongedroogde tomaat en pasta
Toscaanse kip is heerlijk: een eenpansgerecht dat bestaat uit een romige saus met kip, zongedroogde tomaten en spinazie. Een fijne doordeweekse maaltijd die we serveren met pasta en die binnen 30 minuten klaar is.
Veel met Italië en Toscane heeft Toscaanse kip niet te maken, dit gerecht komt namelijk van het Amerikaanse Olive Garden, een populaire keten met Italiaans-Amerikaanse gerechten. Maar dat maakt deze makkelijke doordeweekse maaltijd niet minder lekker!
Culy Homemade: Pappa al Pomodoro (Toscaanse tomatensoep met maar 5 ingrediënten)
Zo maak je Toscaanse kip met pasta
- Zet een pan op het vuur en voeg een scheut olie van de zongedroogde tomaten toe.
- Bestrooi de kippendijen met peper, zout en paprikapoeder. Leg ze met het vel naar beneden in de pan.
- Draai de kippendijen om zodra het vel goudbruin en krokant is, en bak de andere zijde ook goudbruin en krokant. Haal de kip uit de pan en zet opzij terwijl je de saus voor de Toscaanse kip maakt.
- Voeg een klontje boter toe aan de pan en doe de gesnipperde sjalotten in de pan. Bak de sjalotten glazig en voeg daarna de knoflook toe.
- Blus de pan af met witte wijn en doe daarna de gehakte zongedroogde tomaten erbij. Bak ze 5 minuten mee. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de room en de bouillon in de pan en voeg ook de geraspte Parmezaan toe. Laat de kaas smelten en roer de saus goed.
- Breng de Toscaanse kip op smaak met zout en peper en voeg een scheut pastawater toe, om de saus goed te binden.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Doe daarna de kip met het vel naar boven terug in de pan en laat verder garen.
- Serveer de Toscaanse kip met de pasta en bestrooi met peterselie.
Nog meer zonder pakjes en zakjes:
- Culy Basics: klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen (makkelijk en snel)
- Culy Homemade: Indiase kip jalfrezi met gele rijst
- Culy Basics: makkelijk bloemkoolsausje met knoflook en Parmezaanse kaas