Makkelijke tortilla pizza met boerenkool en feta
Je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnenkrijgen en dat dan door pizza te eten… Je droom komt uit met deze tortilla pizza met boerenkool en feta. De pizza is ook nog eens roze én heel makkelijk te maken. What’s not to love?
Voor deze tortilla pizza hoef je geen pizzadeeg te kneden: je gebruikt de roze bietentortilla’s van No Fairytales. Een ideaal (en makkelijk!) recept voor na een drukke werkdag of juist voor in het weekend, als je geen zin hebt om te koken en liever leuke dingen gaat doen.
Zo maak je deze tortilla pizza
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in ringen. Doe de uienringen in een kom en voeg de witte wijnazijn toe. Laat staan tot later gebruik.
Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Doe de tomatenblokjes samen met de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 4 minuten totdat deze geslonken is en het meeste vocht heeft losgelaten.
Bestrijk de bietentortilla’s met tomatensaus en verdeel de geroerbakte boerenkool, cherrytomaten, oranje paprika reepjes en fetakaas erover.
Bak de tortilla pizza 8 minuten in de oven.
Haal de tortilla pizza uit de oven en garneer met de ingemaakte rode ui.