Culy Homemade: snelle lunch tortilla met in chipotle gebakken eitjes
Herinner je je nog die TikTok-hack waarbij eitjes gebakken worden in een laagje pesto? Wij dachten dat het leuk zou zijn om daar een variant op te bedenken. In plaats van pesto bakken we de eitjes in chipotle in adobo, die rokerige pepersaus. En wat blijkt? Het is de perfecte vulling voor een snelle tortilla met wat fijn gesnipperde rode ui en een kneepje limoen. Ideaal als lunch!
Chipotle in adobo koop je trouwens gewoon bij de Albert Heijn, van het merk La Morena. Wij zijn er verzot op vanwege die milde rooksmaak. Let wel: het gaat hier natuurlijk wel om pépers. Lees: zo’n lepel chipotle is behoorlijk pittig spul. Maar dat blus je dan op zijn beurt af met het limoentje hè…
Snelle tortilla’s met in chipotle gebakken eitjes
Verwarm de chipotle in adobo in een pan (gebruik geen anti-aanbakpan!) op medium vuur. Verwarm gedurende een paar minuten. Breek de eieren in de chipotle en zet een deksel op de pan. Bak een paar minuten, of tot het eiwit mooi gestold is.
Verwarm ondertussen de maistortilla’s volgens de verpakking.
Schik de warme tortilla’s op een bord en schuif er de eitjes op. Maak af met de rode ui. Serveer de tortilla’s met een partje limoen.
Meer ideeën voor een snelle lunch?
- Culy Homemade: broodje Griekse kipsalade (als lunch of bij de borrel)
- Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli
- Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)