Homemade tortelli met pompoen en salieboter
Als je ook maar een beetje van de Italiaanse keuken houdt, is De Zilveren Lepel zeker weten een must. Hier alvast een voorproefje met een heerlijk Italiaans gerecht uit deze kookbijbel.
Kijk hier voor het recept om zelf pastadeeg te maken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen en snijd de pompoen in kleine stukjes. Doe ze in een braadslee en bedruppel met olie. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet de pan voor één uur in de oven.
Vermaal de stukjes pompoen met een keukenmachine als ze eenmaal gaar zijn of prak ze fijn met een vork. Klop de eieren los en voeg dit samen met de Parmezaanse kaas bij het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Roer zoveel mogelijk paneermeel door het mengsel tot het mooi stevig is.
Rol het pastadeeg uit tot een lap en haal er met een koekjessteker rondjes van ongeveer 7,5 cm uit. Schep op elk rondje wat van de vulling en vouw het deeg er overheen en knijp de randen goed dicht. Kook de tortelli in een grote pan met ruim water en zout gedurende 8 tot 10 minuten, tot de pasta gaar is.
Smelt intussen de boter in een koekenpan en bak de salie een paar minuten bij de boter. Als de tortelli gaar is, laat deze dan goed uitlekken en schep ze in een warme schaal. Giet de salieboter over de tortelli en bestrooi de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas.
De Zilveren Lepel is te koop in boekhandels of online hier te koop.