Culy Homemade: torta di pasta met ‘nduja, tomaat en pecorino
Deze torta di pasta met ‘nduja, zongedroogde tomaat en pecorino is dan wel een tikkeltje decadent, wij zouden ‘m zó opnieuw maken. Typisch Italiaans is ‘ie niet, maar soms (om niet te zeggen: altijd) horen dingen in de eerste plaats gewoon lekker te zijn. En dat gaat voor deze pastataart he-le-maal op.
De charme van deze torta di pasta zit ‘m in de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant. Daarnaast is ‘ie ook qua smaak een voltreffer: pittige ‘nduja levert samen met zongedroogde tomaat, room en citroenzest een behoorlijk smakelijk spektakel op. Probeer dat maar eens te weerstaan (met name als je thuiskomt van een avondje uitgaan…).
Culy Kids: pasta frittata (makkelijke pastataart) uit ‘Eten met Nijntje’
Torta di pasta met ‘nduja, zongedroogde tomaat en pecorino
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en zet apart.
Vet een springvorm in met boter en bedek met een dun laagje geraspte Pecorino.
Doe de eieren, room, tomatenpasta, ‘nduja, een snuf zout & peper en de rest van de pecorino in een grote mengkom kom en roer goed. Roer de pasta door dit mengsel en schep alles goed door elkaar.
Stort de inhoud van de mengkom in de springvorm en bak gedurende 35 minuten.
Haal uit de oven en maak de torta di pasta af met wat citroenrasp en zwarte peper.
Meer gerechten met pasta:
- Culy Homemade: pasta met rokerige auberginesaus en walnoten
- Pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili
- Culy Homemade: pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham