Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: tonijn tataki met snelle ponzu

Soms heb je van die gerechten waar je spontaan van gaat watertanden. Tonijn tataki is er zo een. Dit snelle visgerecht is perfect voor de beginnende sushichef en visliefhebbers. Het ziet er indrukwekkend uit, maar is stiekem ontzéttend simpel om te bereiden.

Heb je eters over de vloer op wie je verpletterende indruk wil maken? Of gewoon lekker jezelf verwennen, maar niet al te lang in de keuken staan? Dan zit je goed met tonijn tataki. En superzachte vis van goede kwaliteit heeft niet veel ingrediënten nodig. De eenvoud en de typische Japanse smaken zijn de reden dat we zo dol zijn op dit snelle visgerecht.

We serveren deze tonijn tataki als voorgerecht, bijgerecht, maar ook als lichte maaltijd voor de lunch bijvoorbeeld. Tonijn is hartstikke gezond, en niet al te zwaar op de maag. Je kunt het serveren samen met geroosterde groene asperges met miso uit de oven en vegan gyoza met oesterzwam, pinda’s en chili-olie. Nog meer Japans? Culy is dol op de Japanse keuken, dus neem vooral een kijkje in onze grote verzameling aan Japanse recepten!

Tonijn tataki recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je zelf tonijn tataki

  1. Dep de tonijn goed droog met keukenpapier. Strooi de zwarte en witte sesamzaadjes in een diep bord en dep vervolgens de tonijn erin. Zorg dat alle zijden bedekt zijn met sesamzaadjes en laat 5 minuten rusten.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de tonijn tataki toe zodra de olie loeiheet is.
  3. Bak de tonijn ongeveer 1 minuut per kant, zodat ‘ie vanbinnen mooi rauw blijft. Laat de vis 5 minuten rusten terwijl je de saus maakt.
  4. Meng voor de ponzu de sojasaus met limoensap en rijstazijn in een kom. Voeg de ponzu toe aan een mooi bord en zet opzij.
  5. Snijd de tonijn tataki in dunne plakjes met een scherp mes en leg het op het bord met de ponzu. Bestrooi met dungesneden bosui en decoreer eventueel met de engelenhaar-chilipeper. 
Tonijn tataki
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer visrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.