Tonijn met avocado, ui en koriander van Fish Tales
Dit simpele gerecht van tonijn met avocado, ui en koriander eet je als de zon op je knar staat, maar ook juist als je enorme behoefte hebt aan zon op je bord. Het is een gezond, snel en makkelijk gerecht, met mooie, uitgesproken smaken.
Simpel, snel en superlekker: deze salade met witte (albacore) tonijn, gemarineerde rode ui, avocado, mais en koriander. Viskenner Bart van Olphen van Fish Tales leert je in zijn nieuwste boek Vis uit Blik 2 hoe je het meeste haalt uit blikvis, zoals tonijn. Dit heerlijke recept met witte (albacore) tonijn vind je daarin terug.
> Ook lekker: tropische tonijnsalade van Bart van Olphen
Tonijn met avocado, ui en koriander
Doe de rode ui met het sap van 3 limoenen in een kom en laat minimaal 20 minuten staan.
Meng dan in een kom de avocado, mais en groene chilipeper met de rest van het limoensap, de limoenrasp en wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep er wat van de ingelegde rode ui door en verdeel de salade over twee borden.
Leg op elke portie voorzichtig een paar van de stukken witte tonijn en besprenkel het geheel met olijfolie. Serveer met de korianderblaadjes.
Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 18,50 euro.