Tomatentartaar van tomaten uit blik (!)
Tomatentartaar met tomaten uit blik: wij hadden er een beetje onze twijfels bij. Toch bleek uit een kookworkshop van Mutti dat onze twijfels ongegrond waren. Want laat je tomatenstukjes (Polpa) gedurende een paar uur uitlekken, dan krijgen ze vanzelf die vlezige textuur van tartaar. En dat wil je!
Sindsdien is deze tomatentartaar een favoriet voorgerecht geworden, hoewel je ‘t ook perfect als lunch kunt serveren. In de versie van Mutti zijn de smaken eerder klassiek (olijf, kappertjes, feta). Dat is altijd lekker, al kun je het principe van een tomatentartaar met bliktomaten ook gebruiken als blanco canvas en zelf kiezen welke ingrediënten je toevoegt. Een gepocheerd eitje, gehakte pistachenoten, dille,… Leef je uit.
De bliktomaten van Mutti zijn de állerlekkerste: zo gaan ze van tak tot blik
Tomatentartaar met tomaten uit blik
Doe de inhoud van het blik polpa in een fijne zeef en laat zes uur (of een hele nacht) uitlekken.
Hak de kappertjes, olijven, basilicum en peterselie fijn en roer door de uitgelekte tomaten. Voeg ook de olijfolie en zout en peper toe.
Gebruik een dresseerring om de tomatentartaar in een mooi rondje te serveren.
Maak de tomatentartaar af met de verkruimelde feta, wat extra olijfolie en een beetje balsamicoazijn.
Meer makkelijke voorgerechten?
- Aardappel-kruidenbroodkrans uit het nieuwe kerstkookboek van Donna Hay
- Culy Homemade: geroosterde mergpijp met groene kruiden
- Culy Homemade: carpaccio van tomaat met pistachetopping