Tomatentaartjes met Parmaham en ricotta
Dit goddelijke recept voor tomatentaartjes met Parmaham en ricotta vonden we op de blog van Caroline. Serveer het taartje als voorgerecht of eet het als diner in combinatie met een lekkere salade. Gebakken in een muffinvorm vormen ze het perfecte borrelhapje. Enjoy!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet vier kleine taartvormpjes van tien centimeter doorsnede goed in. Meng in een kom de ricotta en de stukjes Parmaham met zout en veel versgemalen peper. Meng in een andere kom de doorgesneden tomaatjes met één eetlepel gehakte peterselie, één eetlepel tijmblaadjes, zout en versgemalen peper.
Snijd uit de rollen bladerdeeg vier cirkels met een doorsnede van 16 centimeter. Bekleed hiermee de ingevette taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in de deegbodem, laat wat deeg over de randjes hangen.
Bestrooi de bodem met de geraspte Parmezaanse kaas en verdeel het ricottamengsel erover. Beleg met de kerstomaatjes. Vouw het overhangend deeg terug over de vulling. Bak de taartjes in 35 à 40 minuten gaar en lichtbruin.