Tomatentaartjes met gekaramelliseerde uien
Heerlijke tomaten bladerdeegtaartjes, voor de lunch of bij de borrel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de velletjes bladerdeeg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui in dunne plakken en fruit deze in de boter en 15 ml olijfolie tot deze goudbruin zijn. Voeg een lepel suiker toe aan de uien en bak ze voor 10 minuten op middelhoog vuur. Leg de uien op een bord als ze klaar zijn en zet ze opzij.
Voeg in een andere kom de plakjes tomaat, de fijngesneden knoflook, de olijfolie, azijn en zout en peper bij elkaar en schep voorzichtig om.
Verdeel de gekaramelliseerde ui over het midden van de velletjes bladerdeeg (zorg dat je aan alle kanten een kant van het bladerdeeg vrij houd) en leg de gemarineerde tomaten boven op de ui. Bestrooi de taartjes met wat peper en zout en bak voor 15 a 20 minuten in de oven. Serveer warm.