Culy Homemade: tomatenrisotto met parmezaan en citroen
Het zomerse antwoord op risotto? Dat wordt dan een tomatenrisotto met basilicum en citroen. Romig en creamy maar toch fris: wij weten wel zeker dat jullie er net zo verzot op zullen zijn als wij.
Het geheim van de tomatenrisotto zit ‘m trouwens in een klein beetje versgemalen nootmuskaat. Dat geeft de tomaten net wat meer diepte en gelaagdheid. Sla deze tip trouwens maar op voor toekomstige tomatensauzen, hij zal je nog van pas komen…
Dit zijn ultieme smaakcombinaties waar je altijd op terug kunt vallen
Tomatenrisotto met citroen en basilicum
Verwarm de bouillon in een steelpan en houd warm op medium vuur.
Verhit de olijfolie in een grote pan op medium vuur en voeg er de knoflook aan toe. Bak de knoflook in een paar minuutjes zacht (maar niet bruin!). Voeg de tomatenpasta toe en roer goed. Begint die te kleuren, voeg dan de kerstomaatjes en de nootmuskaat toe en blijf bakken en roeren tot de tomaatjes hier en daar beginnen barsten.
Voeg de rijst toe en kruid af met zout. Roer alles door elkaar en draai het vuur naar een lage stand. Bak de rijst tot de korrels eruitzien als parels. Voeg 2 soeplepels bouillon toe en laat op een laag vuurtje pruttelen. Is de bouillon opgenomen in de rijst, voeg dan nog een soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Reken hiervoor ongeveer een kwartiertje uit.
Voeg de boter, Parmezaan en rasp van 1/2 citroen toe en roer alles nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tomatenrisotto op borden en rasp er de rest van de citroenschil over. Maak af met een beetje extra olijfolie en een paar blaadjes verse basilicum.
Meer lekkers met tomaten?
- Culy Homemade: kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk
- Hartige galette met tomaat, rode ui en geitenkaas
- Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi