Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 20 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: juicy tomatencarpaccio met kersen en amandel

Zeg nou zelf: deze tomaten-carpaccio schreeuwt toch zomer? Dit verfrissende bordje met sappige gekleurde tomaten, kersen en een amandeldressing is ideaal als lichte lunch of perfect als zomers bijgerecht.

Voor deze tomatencarpaccio gebruiken we zo’n beetje alle kleuren tomaten die we kunnen vinden. Het komt niet zo vaak voor dat we in Nederland kunnen genieten van tomaten met een volle smaak, dus in de zomer willen we ALLES hebben.

24x zomerse gerechten die je nog wil maken voordat de zomer voorbij is

Door tomaten licht te zouten, geven ze wat vocht af en komen de meeste smaken vrij. Samen met de Hollandse kersen die ook altijd maar kort in het seizoen zijn, wordt dit een echt Nederlands bordje.

Toch geven we het een kleine buitenlandse touch door de labneh die dit gerecht net wat meer ziltigheid geeft. Labneh is een soort hangop die je supermakkelijk zelf maakt of voor het gemak bij een speciaalzaak koopt. De Libanese spread is wat  hartiger dan zijn Nederlandse broertje en past perfect bij deze tomatencarpaccio.

Tomatencarpaccio met amandel
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Recept: tomaten-carpaccio met kersen en amandel

  1. Meng alle ingrediënten voor de amandeldressing en zet opzij voor later. Voeg eventueel meer water toe als de dressing niet dun genoeg is.
  2. Snijd alle tomaten in flinterdunne plakjes.
  3. Ontpit de kersen en snijd in plakjes.
  4. Pak een groot bord en verdeel twee eetlepels labneh gelijkmatig over het bord.
  5. Leg daar bovenop dakpansgewijs de tomaten door elkaar heen zodat alle kleuren door elkaar liggen.
  6. Bestrooi de tomaten met wat grof zeezout en wat zwarte peper.
  7. Verdeel de amandeldressing over de tomaten.
  8. Leg de plakjes kersen daar verdeeld overheen..
  9. Hak de overgebleven amandelen grof en verdeel deze over het bord.
  10. Pak wat extra labneh en leg overal wat kleine kloddertjes neer.
  11. Garneer met wat kleine blaadjes basilicum. Plaatje toch?
Tomatencarpaccio met amandel
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Zomerse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.