Culy Homemade: feestelijke tom yam met tijgergarnalen
Spicy, zuur en toch een beetje zacht (door de kokosmelk): deze tom yam heeft het allemaal. Perfect voor op kerstavond, al helemaal als je ‘m in glaasjes serveert met een in knoflook aangebakken tijgergarnaal.
Tom yam is een spicy Thaise soep met een subtiel zuurtje door de toevoeging van limoensap. Maar geen nood als je niet zo houdt van pikant: de spice in deze soep is hier gelukkig subtiel. Als je het toch wat scherper wil, voeg dan naar hartelust extra rode peper toe.
Dit recept is meteen goed voor een grote portie van twee liter. Heb je over? Vries de soep dan in voor later, lekker makkelijk!
Zo maak je tom yam met tijgergarnalen
Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie op het vuur en stoof daarin de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta en het citroengras toe en roer goed tot de aroma’s vrijkomen.
Schenk er de visbouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Voeg ook de suiker, de zoete aardappel, de rode peper, de vissaus en het limoensap toe en roer goed. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en vis met een lepel de geknoopte citroengras eruit. Mix met de staafmixer tot een gladde massa.
Bak kort voor serveren de tijgergarnalen aan in een hete pan met de boter en een teentje geperste knoflook.
Schenk de soep in glaasjes, schik er een grote tijgergarnaal bij en werk af met een scheutje kokosmelk en wat extra chilivlokken. Serveer de tom yam met een schijfje limoen.
Meer kerst?
- Culy Homemade: vegan pastinaaksoep met knoflook (voor kerst!)
- Dit kan je allemaal maken met de restjes van het kerstdiner
- Zo houd je je aardappelpuree warm tijdens het kerstdiner