Vegetarische tofukoekjes met geurige munt-sojadip
Tofu, you either love it or you hate it. Maar een goede bereiding van de tofu is wel key om er een smakelijke maaltijd mee te maken. Gelukkig komt dat met dit recept voor tofukoekjes met munt-dip uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie en Simone van Rees helemaal goed.
Wat we er net niet bij zeiden is dat dit kookboek vol staat met Ayurvedische recepten. Dat betekent: recepten volgens de traditionele Indiase geneeswijze. Bij Ayurveda draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering. Tofu kan zwaar verteerbaar zijn, maar de kruiden in het recept helpen daarbij. De munt in de dip werkt dan weer verkoelend.
Afijn, let’s tofu away!
Zo maak je tofukoekjes met munt-sojadip
Snij de tofu in plakken en prak ze fijn met een vork. Snij de selderijblaadjes zo fijn mogelijk.
Meng de tofu met de selderij en de andere ingrediënten. Maak er balletjes van 5-6 cm van en druk ze een beetje plat.
Verhit 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de koekjes in 5 minuten op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snij voor de dip de blaadjes munt fijn. Meng met de rest van de ingrediënten door elkaar.
Serveer de koekjes met de dip. Extra tip: de koekjes zijn lekker met rijst en roergebakken groenten erbij!
Holy Happy Belly van Bianca Fabrie (Uitgeverij Snor) is nú te koop voor €21,99.
Ook lekker met tofu
- Chinese, krokant gebakken tofu met pittige, zure saus
- Frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu
- Vegan burrito’s met scrambled tofu en kidneybonen