Culy Homemade: het tofu-recept om verliefd op te worden
Verliefd? Jazeker, want sinds we dit tofu-recept hebben geprobeerd, heeft ‘ie een vaste plek verdiend in ons repertoire. Zo lekker vinden we deze makkelijke maaltijd!
Op het eerste gezicht ziet zo’n hasselback tofu er misschien lastig uit, maar niks is minder waar. Het snijden van de tofu is even een klusje, maar ook dat valt reuze mee. Wel is het een belangrijke stap, want hierdoor neemt de tofu extra goed de marinade op, extra veel smaak dus. De rest van het recept is heel eenvoudig, want voor dit tofu-recept doet de oven al het werk!
Deze hasselback tofu is trouwens helemaal veganistisch. We marineren ‘m met hoisin, ahornsiroop, limoen en gember. Let wel op bij het kiezen van de hoisin dat je een vegan variant kiest, indien je dit tofu-recept volledig plantaardig wil houden. Net als de tofu, die ook niet altijd vegan is in de supermarkt.
Tofu-recept met witte rijst en komkommersalade
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Knijp de tofu goed uit, zodat al het vocht is verwijderd. Snijd de tofu doormidden, zodat je twee plakken van ongeveer 1-2 centimeter hebt.
- Kerf vervolgens de tofustukken in en met een tussenruimte van ongeveer 2 tot 3 millimeter. Zorg dat je niet volledig door de tofu heen snijdt. Gebruik eventueel eetstokjes om het mes tegen te houden.
- Meng de sojasaus met hoisin, ahornsiroop, limoensap en -rasp en de geraspte gember. Bewaar 1/3 van de saus en giet de rest over de tofu. Zorg dat je de saus ook tussen de gleufjes van de tofu doet.
- Zet de tofu in de oven en bak 20 minuten.
- Kook ondertussen rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: dit tofu-recept is ook lekker noedels!
- Meng de ingrediënten van de komkommersalade in een grote kom en laat rusten terwijl de tofu in de oven bakt.
- Serveer het tofu-recept met de gekookte witte rijst, de komkommersalade en extra saus. Maak af met sesamzaadjes, bosui en chilipeper.
Nog meer vegan recepten:
- Culy Homemade: de koude noedelsalade (met supersnelle pindasaus) die we elke dag wel kunnen eten
- Culy Homemade: warme tofu met Aziatische dressing (klaar in 10 minuten)
- Culy Homemade: gnocchi met een vega(n) ragù