‘N heel bijzonder toetje met mascarpone, tomaat (!) en pistache
Er ging een wereld voor ons open toen we ontdekten dat tomaat een geweldig ingrediënt is in desserts. Dat zagen we in levende lijve tijdens een kookworkshop van Mutti. Dit toetje met mascarpone, tomatenpuree en pistache lijkt misschien een vreemde combinatie, in de praktijk is ‘t vooral geweldig lekker.
In feite is dat zo gek ook niet: tomaten zijn van nature behoorlijk zoet (en in feite een fruitsoort, geen groente). Daardoor misstaat hun smaak niet in dit toetje met mascarpone en pistache, maar kun je ze ook inzetten bij cheesecake, marmelades of andere zoetigheid.
En vraag je je af wat dat kleine glaasje op de foto is? Da’s een anijslikeurtje dat we erbij kregen van Mutti’s chef Carlo. Kopieer dat idee vooral zouden we zeggen, die combinatie is verrukkelijk.
De bliktomaten van Mutti zijn de állerlekkerste: zo gaan ze van tak tot blik
Toetje met mascarpone, tomatenpuree en pistache
Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot het mengsel bijna wit is.
Open het vanillestokje met een mes, schraap al het merg eruit en voeg dat toe aan de eieren.
Voeg de mascarpone, de dubbele tomatenpuree van Mutti, de slagroom en de pistachepasta toe en roer heel voorzichtig met een spatel.
Zet de mascarponecrème 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Doe de crème in een spuitzak en spuit op de koekjes. Strooi wat van de gehakte pistachenootjes bovenop het toetje met mascarpone.