Culy Kids: toad in the hole (ovenschotel met worstjes, appel en prei)
Kinderen zijn er dol op: toad in the hole. Deze typisch Britse ovenschotel is een combinatie van worstjes en gebakken Yorkshire pudding beslag. Geef die kids maar eens ongelijk, want en óf dat dat lekker is!
In deze versie van toad in the hole verstopten we ook nog wat gebakken prei en groene appeltjes. Hebben die kids meteen wat meer vitaminen binnen, en de stukjes appel geven een lekker zoetje.
Zo maak je de Toad in the hole
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem er een ovenschaal bij en vet de bodem licht in met zonnebloemolie.
Bak de worstjes in een laagje olie in een pan en verdeel ze als ze gaar zijn over de ovenschaal. Bak in dezelfde pan de prei met de appeltjes. Giet er een klein laagje water (van een paar mm) bij en verkruimel een bouillonblokje over de pan. Roer goed en voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschaal. Zet de schaal in de warme oven.
Maak ondertussen het beslag. Roer het zout door de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Breek de eieren in het kuiltje. Mix met een elektrische mixer. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot je een gladde massa overhoudt.
Haal de worstjes uit de oven (let op: heet!) en giet de massa zo snel mogelijk over de worstjes. Zet nog eens 25 à 30 minuten in de oven, tot het beslag mooi is opgesteven.
Lekker met broccoli, erwtjes of andere groenten.
Meer toffe recepten voor kinderen:
- Culy Kids: chicken nuggets met zelfgemaakte appelketchup
- Pastaschelpjes met courgette en venkelworst van Crisp
- Culy Kids: zelfgemaakte vissticks uit de oven met frisse erwtenpuree en dipsaus