Tiramisu voor het ontbijt (met overnight oats)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F09%2FSAM7171-2.jpg)
Markeer deze bijzondere dag in je agenda, want dit is de dag dat je ontdekt dat je – zonder schuldgevoel – tiramisu voor het ontbijt kunt gaan eten. Onbeperkt, schaamteloos en met grote hoeveelheden tegelijk. Want de klassieke mascarpone, amandellikeur, koekjes en suiker worden in deze breakfast tiramisu slim vervangen door overnight oats, koffie, cacao, amandel en Griekse yoghurt. Jij begint de dag met een grote glimlach.
Ingrediënten
Voor 2 à 3 porties:Voor de overnight oats:
- 100 gram havermout
- Ongeveer 250 ml – plantaardige – zuivel naar keuze
- Ongeveer 50 ml koffie naar keuze
Voor de tiramisu:
- 2 eetlepels amandelstaafjes, geroosterd
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1/2 eetlepel chocoladedruppels of hagelslag
Overnight oats
Het is supermakkelijk om deze ontbijt-tiramisu een avond van tevoren te maken, want je krijgt er veel voor terug. Romigheid, ingetrokken smaken én een ontbijtje zonder gedoe.
De basis voor dit recept is overnight oats. Je vervangt alleen een deel van de (plantaardige) zuivel door koffie. Zet ‘m zo sterk als je wilt, voor een sterke of mildere breakfast tiramisu.
Als je bent vergeten om de havermout de avond van te voren te maken, geen zorgen. Je kunt er ook prima verse havermout voor maken, Zorg er dan alleen voor dat hij wel goed is afgekoeld.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F09%2FSAM7175-2.jpg)
Tiramisu voor het ontbijt (met overnight oats)
Maak de avond van te voren de overnight oats klaar. Gooi er net zoveel koffie die jij denkt nodig te hebben de volgende ochtend. Zet voor de nacht in de koelkast.
‘s Ochtends bouw je de tiramisu. Begin eerst met een laag overnight oats, bedek deze met een dun laagje cacaopoeder en besprenkel met amandelstukjes en vervolgens een laagje Griekse yoghurt.
Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn of de glazen vol zijn. Eindig met een laagje cacaopoeder, amandelstukjes en de chocolade-druppels of hagelslag. Et voilà: tiramisu voor het ontbijt!
Nog meer bijzondere ontbijtjes?
- Culy Homemade: smeuïge breakfast brownies
- Culy Homemade: crispy vega breakfast burrito (the best ever)
- Deze lekkere ontbijtjes kun je heel makkelijk in de airfryer maken
- Meer simpele en lekkere ontbijt recepten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F09%2FSAM7171-2.jpg)