Culy Homemade: speculaastiramisu (voor Sinterklaas!)
Wat zijn we in onze nopjes, nu we weer volop sinterklaasrecepten kunnen gaan bedenken. Deze keer bedachten we een tiramisu met speculaas, waarbij je de speculaasjes doordrenkt met chocolademelk. Laat de Sint nu maar komen!
Door de koffie te vervangen door chocolademelk, wordt deze tiramisu met speculaas helemaal kidsproof. Daarnaast kunnen de kinderen ook heel goed helpen bij dit recept. Zij de speculaasjes door de chocomelk halen en in de schaal schikken, jij de mascarponecrème er bovenop spatelen. Teamwork!
Tiramisu met speculaas en chocolademelk
Klop met een garde de eidooiers en 100 gram suiker luchtig in een grote kom. Meng hier de mascarpone doorheen. Tip: de mascarpone is vrij stug dus je moet je spierballen gebruiken. Maak het jezelf wat makkelijker en voeg de mascarpone in drie delen toe.
Pak er een mixer bij en klop daarmee de eiwitten op tot ze stijve pieken hebben. Spatel de opgeklopte eiwitten daarna voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
Zet een bakje met de chocolademelk klaar.
Zet een ovenschaal klaar en haal de speculaasjes één voor één door de chocolademelk en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem bedekt is (eventueel kun je de speculaasjes op maat snijden).
Schep een derde (of de helft, afhankelijk van de hoogte en grootte van je ovenschaal) van het mascarpone-mengsel op de speculaasjes. Verdeel het met behulp van een spatel en zorg voor een gladde laag.
Herhaal de stappen hierboven tot je ovenschaal helemaal gevuld is. Strijk de bovenkant glas met een spatel en dek af met plastic folie
Laat een een uur of twee opstijven in de koelkast. Haal ‘m er daarna uit en bestrooi met extra speculaaskruimels en eventueel met extra pepernoten of strooigoed.
Meer recepten voor Sinterklaas?
- Culy Homemade: Sinterklaastosti met chocolade kruidnoten, banaan & ricotta
- Makkelijke pepernoten parfait voor Sinterklaas
- Culy Homemade: kruidnoten met bacon voor Sinterklaas