Tiramisu met bitterkoekjes, kaneel en granaatappel
Een heerlijk toetje voor kerst: tiramisu met bitterkoekjes, kaneel en granaatappel. Supersimpel en zo klaar, maar door de prachtige rode granaatappelpitjes een supermooi kerstdessertje.
Los de suiker zo goed mogelijk op in de 3 eetlepels Grand Marnier. Voeg de mascarpone, kaneel en de kwark toe en meng het tot een gladde massa. Giet de helft van het mascarponemengsel onderin vier mooie glazen.
Zet een kop sterke koffie en laat afkoelen. Doe de koffie in een ondiepe kom en voeg de rest van de Grand Marnier toe. Drenk de bitterkoekjes in de koffie en leg ze op de onderste laag mascarpone, breek ze als het niet goed past. Voeg de helft van de granaatappelpitjes toe. Bewaar de rest van het koffiemengsel, de bitterkoekjes en granaatappelpitjes tot later.
Vul de glazen aan met de rest van het mascarponemengsel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Verkruimel de rest van de bitterkoekjes, en besprenkel ze een beetje met de koffie. Garneer de opgesteven Tiramisu met de kruimels en de rest van de granaatappelpitjes voor gebruik.
Fotografie: Carola Doornbos
Foodstyling en recepten: Marie-Sophie Wigbers
Styling: Annamarieke van Groningen