Culy Homemade: Thaise viskoekjes met zelfgemaakte dipsaus
Staat Thailand hoog op je culinaire bucketlist? Begin dan eens met deze Thaise viskoekjes. Weer ‘ns wat anders dan die standaard Thaise curry, en ideaal als bijgerecht bij Som Tam of deze Thaise geroosterde paprika’s.
Óf bij de borrel natuurlijk, want zeg nu zelf: zo’n viskoekje is toch twintig keer lekkerder dan een blokje kaas? Al helemaal met die heerlijk oppeppende dipsaus erbij.
Thaise viskoekjes met sweet chilidip
Maak eerst de dipsaus. Verwarm daarvoor alle ingrediënten in een steelpannetje op laag vuur en roer goed. Is alles opgelost? Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
Snijd de binnenste nerf uit de limoenblaadjes. Doe alle ingrediënten voor de Thaise viskoekjes (behalve de frituurolie) in een blender en mix tot een gladde, homogene massa. Heb je geen blender? Doe alle ingrediënten dan in een kom, roer door elkaar en mix met de staafmixer.
Maak balletjes van ongeveer 80 gram van de pasta, leg ze op een snijplank en duw elk balletje een beetje plat met je handpalm.
Verwarm een laag frituurolie in een brede pan en frituur de Thaise viskoekjes tot ze langs beide kanten goudbruin zijn (zo’n 2 à 3 minuten per kant). Schep de viskoekjes daarna uit de olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Schik de Thaise viskoekjes op een bord. Serveer met de dipsaus.