Thaise sticky rice met mango
Een heerlijk Thais toetje: sticky rice met mango. Zo zoet en zo lekker! Gelukkig kun je het ook thuis maken. Hoewel onze mango’s nooit zo lekker zullen zijn als die in Thailand, kom je best een heel eind.
Mango sticky rice: het recept
Allereerst moet je traditionele Thaise sticky rice (kleefrijst) maken. Da’s niet makkelijk. Je moet de rijst namelijk minimaal 6 uur tot een nachtje laten weken in water. Doe je dit niet, dan zal je rijst nooit lekker worden! Daarna stoom je de rijst in een bamboe stoommandje of een rijstkoker), ongeveer 30 minuten. De rijst is perfect als -ie plakkerig aanvoelt en een heldere kleur heeft.
Verhit de kokosroom in een pannetje op laag vuur, voeg de suiker en het zout toe en roer goed door. Houd het vuur laag.
Voeg de rijst toe, roer door en laat dit 5-10 minuten staan op superlaag vuur.
Als de rijst de kokosroom lekker heeft opgenomen, doe je het rijstmengsel in een mooi bakje of schaaltje. Serveer met de plakjes mango.
Met dank aan Bas Geerdink & kookboek van de Siam Rice Thai Cookery School