Culy Homemade: Thaise (gele) kipcurry in pinda-kokosmelk met rijst en komkommer
Is een heerlijke Thaise curry maken alleen iets voor op een luie, regenachtige zondag? Echt niet! Dit recept voor een Thaise kipcurry met pinda-kokosmelk staat in nog geen half uur op tafel en is niet alleen snel klaar, maar ook makkelijk te bereiden. Gele curry in a hurry dus eigenlijk.
Deze Thaise kipcurry bevat krokante reepjes kippendij in een heerlijke gele curry met pindakaas, kokosmelk en vissaus. De limoenblaadjes moet je wel even bij de toko uit de diepvries vissen, maar je huishouden is sowieso niet compleet zonder (kun je bijvoorbeeld ook eens deze sticky sambalfriet met limoenbladmayo of deze kibbeling met ketjap en limoenblad maken).
Rode, gele of groene Thaise curry: dit is (naast de kleur) het verschil
Recept voor Thaise (gele) kip-curry in pinda-kokosmelk
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de kip rondom met het kerriepoeder.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de kippendijen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, met knapperige randjes. Schep ze uit de wok en laat even rusten.
- Verhit nu een eetlepel zonnebloemolie in de wok. Bak de gele currypasta 2 minuten aan tot de geuren vrijkomen.
- Giet de kokosmelk, bouillon en vissaus erbij. Voeg ook de pindakaas, bruine suiker en de limoenblaadjes toe. Roer alles door elkaar en breng de curry aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de curry 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef even en voeg indien nodig meer suiker of vissaus toe.
- Snijd ondertussen de kip in reepjes.
- Schep de rijst in kommen of diepe borden. Leg de kipreepjes naast de rijst en schep de curry over de kip. Bestrooi met flink wat reepjes bosui en gehakte koriander. Leg de plakjes komkommer naast de kip-curry.
Meer curry-recepten van Culy:
- Culy Homemade: Thaise Massaman curry met kip, aardappel en pinda‘s
- Culy Homemade: Thaise penang curry met kip en puntpaprika
- Culy Homemade: chicken katsu curry (Japanse curry met krokante kip)