Tarte tatin met venkel en appel
Dat tarte tatins alleen met appel kunnen worden gemaakt, is oud nieuws. Zo maakte Caroline onlangs een hartige variant met appel, venkel en geitenkaas.
Snijd de venkel in dunne plakken. Verwarm in een koekenpan ongeveer één eetlepel boter en leg de venkelplakjes erin, bak ze op laag vuur. Voeg de venkelzaadjes toe samen met de schijfjes appel. Bak alles tot het glazig en een beetje bruin begint te worden. Voeg de honing toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Blus af met een scheut Noilly Prat en laat nog even garen.
Verwarm je oven voor op 220 graden en vet een quichevorm in met een beetje boter. Verdeel de venkel en appel over de bodem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een plank en rol uit tot iets groter dan de vorm. Maak er een ronde vorm van met behulp van een groot bord en een mes.
Leg het bladerdeeg over de venkel en duw de randen aan de zijkanten in. Prik met een paar vorkjes een paar gaatjes in het bladerdeeg en zet de tarte 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin en gaar is. Haal de vorm uit de oven en laat een paar minuutjes staan. Leg er een bord op en keer in één keer om. Pas hierbij wel op dat eventuele sappen niet morsen, dit is namelijk ontzettend heet!
Serveer met wat zachte geitenkaas en eet smakelijk.
Heb jij vaker tarte tatins met bijzondere combinaties gemaakt? We zijn benieuwd!