Tarte tatin met druiven en nectarine
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F07%2Ftarte-tatin-met-druiven-en-nectarine2.jpg)
Superlekker en origineel, deze tarte tatin met druiven en nectarine.
Ingrediënten
Voor 1 taartje- 500 gram pitloze witte druiven
- 4 nectarines
- 4 eetlepels honing
- 1 snufje kaneel
- 4 velletjes bladerdeeg
- 4 bolletjes karamel-roomijs
Verwarm je oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Halveer de druiven en snijd de nectarines om de pit heen in plakjes. Meng de druiven in een kom met de honing en de kaneel en hussel goed.
Vet vier ovenschaaltjes in met boter en verdeel vervolgens de nectarines in een waaiervorm over de schaaltjes. Volg met de druiven, leg er tot slot een vel bladerdeeg op en druk goed aan.
Plaats de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Stort de tarte tartins voorzichtig op vier bordjes en serveer met een bolletje roomijs.