Culy Homemade: Tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie
Venkel is zo’n groente waarvan je niet altijd weet wat je ermee moet doen. De anijsachtige smaak moet ook maar net passen bij de rest van je gerecht. Maar één ding is zeker: in deze tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie doet ‘ie het geweldig.
Zin in pasta, maar niet wéér pasta pesto of carbonara? Maak dan eens tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie.
Qua looks ziet de pasta er misschien niet heel spannend uit, maar qua smaak hoef je je daar geen zorgen om te maken. Wil je toch wat meer kleur op tafel zetten? Serveer er dan een eenvoudige salade van rucola, olijfolie en zout en peper bij.
Zo maak je de tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de steeltjes van de venkel, halveer de venkelbollen en snijd het middelste ‘hart’ weg. Snijd de overgebleven venkel in dunne reepjes.
Leg de reepjes venkel op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met peper, zout en scheut olijfolie en hussel door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven en hussel halverwege door elkaar.
Maak ondertussen de ricottasaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een maatbeker (of blender) en mix met een staafmixer tot een homogene massa.
Kook de pasta volgens de verpakking (vergeet niet om het pastawater goed te zouten!). Giet af, doe de pasta opnieuw in de pan en voeg er de ricotta saus en de venkel bij. Meng met twee eetlepels zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Dresseer op een bord en werk af met de chili-olie en versgemalen peper.
Meer pasta?
- Culy Homemade: Rigatoni Al Forno (makkelijke pasta ovenschotel)
- Culy Homemade: pasta met héél veel kleine gehaktballetjes
- Culy Homemade: radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok