Culy Homemade: tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen
Deze tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen is een ode aan de zomer. Serveer ‘m met een goed glas witte wijn en je hebt onmiddellijk een zá-lig vakantiegevoel.
De inspiratie voor deze pasta vonden we in het nieuwe boek van Sergio Herman: New Italian. Daarin staat een recept voor pappardelle met ‘nduja, Zeeuwse mosselen en limoen. Wij vereenvoudigden zijn recept een beetje en besloten de ‘nduja te vervangen door chorizo, wat iets makkelijker verkrijgbaar is.
Het resultaat? Een pasta die indruk maakt, maar toch ook weer heel makkelijk is.
Tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen
Was en spoel de mosselen onder koud stromend water. Gooi beschadigde schelpen of schelpen die al ver open staan weg. Zet een kookpan met ruim water en zout op voor de pasta.
Verhit een royale scheut olijfolie op medium vuur en bak de knoflook en ui tot de uien glazig worden. Voeg de tomatenblokjes en de chorizo toe en schep goed om. Laat een paar minuutjes bakken.
Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat 1 minuutje op hoog vuur zo staan.
Zet dan het vuur op medium, voeg de witte wijn toe en schud het geheel goed om. Zet de deksel weer terug op de pan en laat het geheel ongeveer 4 minuten koken, totdat alle mosselen mooi open staan. Schud de pan af en toe om.
Kook ondertussen de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spaghetti toe aan de pan met mosselen en schep het geheel om. Bestrooi met de peterselie en verdeel de pasta met mosselen over twee borden. Serveer met de partjes limoen en maak het bord af met de limoenrasp en wat versgemalen peper.