Culy Homemade: tagliatelle met zalm, gepofte kerstomaten en venkel
Wil je je vertrouwde tagliatelle met zalm ‘ns een twist geven? Gooi wat ingelegde citroen in de strijd. Niet voor niets is deze smaakmaker één van onze favoriete ingrediënten en ook dit recept bewijst weer waarom.
Ingelegde citroen koop je tegenwoordig bij de meeste supermarkten, van SOUQ of bij het Turkse assortiment. Naast het frisse van citroen voegt het ook een mysterieus bittertje toe, eentje waarmee je de meest alledaagse gerechten van wat spanning kunt voorzien. Kijk maar naar deze tagliatelle met zalm, kerstomaat en venkel.
Tagliatelle met zalm, gepofte kerstomaten en venkel
- Verwarm de oven op de grillstand.
- Neem er een ovenschaaltje bij en leg er de venkelreepjes en de kerstomaten in. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, de gerookte paprika en een royale snuf zout en peper. Schep om en plaats 20 minuten onder de grill.
- Haal de ovenschaal uit de oven en leg er de zalmfilet bovenop. Plaats nog eens 7 minuten onder de grill.
- Kook ondertussen de tagliatelle in ruim gezouten water beetgaar. Giet af.
- Haal de ovenschaal uit de oven en stort de gare pasta op de andere ingrediënten. Voeg ook de ingelegde citroen toe. Schep nu alles door elkaar.
- Verdeel de tagliatelle met zalm op borden en maak af met extra zwarte peper en eventueel met wat groen van de venkeltoppen.
Meer makkelijke pasta’s?
- Culy Homemade: rigatoni met pittige tomatensaus en spek (pasta Amatriciana)
- Culy Homemade: pasta met pistache, burrata en mortadella
- Culy Homemade: Stanley Tucci’s favoriete pasta (uit de oven)