Culy Homemade: tagliatelle met Italiaanse worst en gekaramelliseerde tomaten
Onlangs maakten we een gerecht uit de Marley Spoon-box dat zó goed beviel, dat we het recept wel met jullie moéten delen. Daarom: tagliatelle met salsiccia (worst) en gekaramelliseerde tomaten.
Cherrytomaten wassen en halveren. Knoflook en ui pellen en fijnhakken. Dragon wassen, harde steeltjes verwijdere en de rest fijnhakken. Alles opzij zetten.
Grote kookpan met ruim water en 1 theelepel zout voor pasta aan de kook brengen. Ondertussen de worst verticaal opensnijden, het velletje eraf halen en het worstvlees in circa 1 centimeter dikke stukken snijden.
Zodra het water kookt, de pasta toevoegen en in circa 8-10 minuten beetgaar koken (bij verse pasta is dit korter, check de verpakking!). Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken. Warm opzij zetten.
Grote koekenpan met 1 eetlepel olie op middelhoog vuur verhitten. De worst aan alle kanten goudbruin bakken. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Pan in volgende stap weer gebruiken.
Koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten. Tomaatjes toevoegen en circa 2 minuten bakken. Daarbij steeds goed doorroeren. Boter, ui, knoflook, dragon en 1 flinke theelepel suiker aan tomaten toevoegen, paar minuutjes meebakken.
Worst toevoegen, circa 2 minuten laten koken totdat deze warm is. Dan pasta toevoegen en goed doorroeren. Met zout en peper op smaak brengen.