Culy Homemade: taco’s met geroosterde pompoen en pittige salsa macha
Pompoen roosteren hoort natuurlijk helemaal bij de herfst. Je kunt de (meestal) oranje vrucht op duizend-en-een manieren gebruiken. Wat dacht je van deze gevulde taco’s met pittige salsa macha? Perfect voor de tijd van het jaar!
Salsa macha is in dit gerecht net zo’n hoofdrolspeler als de pompoen. De pittige salsa heeft wat weg van chinese crispy chili-olie en bevat naast Mexicaanse pepers ook pinda’s en sesamzaad.
We maken er met dit recept gelijk een grote pot van, want zodra je dit één keer hebt gegeten, wil je het overal op doen.
Pompoen roosteren voor taco’s met salsa macha
- Snijd de flespompoen in de lengte door en verwijder de pitten en de pulp.
- Snijd de pompoen in blokjes ter grote van een dobbelsteen.
- Besprenkel ze met een beetje olijfolie, het komijnpoeder, peper en zout en bak 25 minuten in de oven op 170 graden Celsius of tot de pompoen gaar is.
- Verhit voor de salsa macha de zonnebloemolie op middelhoog vuur en fruit daarin de tenen knoflook. Verwijder uit de pan zodra ze beginnen te kleuren.
- Bak dan de pinda’s in de hete olie gedurende ongeveer 2 minuten. Schep uit de pan en zet opzij voor later.
- Voeg nu de gedroogde pepers toe aan de olie en bak maximaal één minuut mee.
- Laat alle ingrediënten en de olie op kamertemperatuur komen.
- Mix de gebakken pinda’s, de pepers, de zonnebloemolie, de knoflook, de suiker en het sesamzaad in een keukenmachine door elkaar heen. Maal niet alles helemaal glad; er mogen grove stukjes pinda overblijven.
- Verwarm de maistortilla’s in een droge koekenpan.
- Verdeel één theelepel zure room per tortilla en leg daar bovenop wat geroosterde pompoenblokjes.
- Schep daar bovenop wat salsa macha en bestrooi met witte kaas en koriander.
Meer Mexicaanse recepten:
- Culy Homemade: Mexicaanse horchata con arroz (verkoelend drankje voor de zomer!)
- Culy Homemade: Birria tacos (Mexicaanse tacos met véél kaas die je in een bouillon doopt)
- Culy Homemade: Mexicaanse kip met mango, ananas en limoen