Culy Homemade: taco’s met (Mexicaanse) barbacoa en ananas
Als het warm weer is, denk je vast niet meteen aan stoofvlees. Maar Mexicaans stoofvlees met lekker veel limoen en chipotle – barbacoa genaamd – is dan weer briljant op zomerse dagen. Serveer het met taco’s en blokjes ananas voor een feestelijk diner.
We gaven je al eerder een recept voor barbacoa. Die maakten we in een pan in de oven. Bar weinig werk, maar je moet dan wel vijf uur wachten tot het vlees klaar is.
Daarom maakten we nu eens een versie in de snelkookpan. Dat verkort de kooktijd aanzienlijk: in een uur (opwarmtijd van de snelkookpan niet meegerekend) is je gerecht dan klaar.
> Toch liever low & slow barbacoa maken in een ‘gewone’ pan? Check dan ons recept voor barbacoa met polenta
Taco’s met barbacoa (uit de snelkookpan)
Draai de chipotlepepers, rode ui, knoflook, kruidnagels, komijnpoeder, koriander, sap van de limoenen en de rode wijnazijn in een keukenmachine tot een saus of pasta.
Giet de saus in een de snelkookpan. Snijd het vlees in twee of drie grote stukken en leg het op de saus in de pan. Steek de laurierblaadjes ertussen en giet de kippenbouillon erbij.
Doe de deksel op de snelkookpan. Programmeer de pan in voor ongeveer 1 uur of gebruik een programma voor stoofvlees. Wanneer het kookproces is voltooid, kun je de snelkookpan openen en het vlees met twee vorken uit elkaar trekken. Als je wilt, kun je de vloeistof nog wat laten inkoken.
Verwarm de tortillas volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd ze zolang warm onder een schone theedoek.
Beleg daarna de taco’s met de barbacoa en maak af met alle toppings.