Taco’s met avocado en geroosterde paprika
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: taco’s met avocado, geroosterde paprika en zure room.
Verwarm je oven voor op 225 graden. Leg de paprika’s in zijn geheel in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 12 minuten zwart blakeren.
Haal uit de oven en doe ze 5 minuten in een plastic zak of bakje bedekt met plasticfolie, zo stoomt de schil los van het ‘vruchtvlees’.
Verwijder voorzichtig de schil met je handen of onder koud stromend water en verwijder de zaadjes en de steeltjes. Snijd vervolgens in acht reepjes.
Snijd de avocado over de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, snijd de helften in dunne plakken en knijp de halve limoen uit over de avocado. Laat de maïs en de velderwten uitlekken en snijd de koriander en de rode peper fijn.
Rasp de kaas. Meng de zure room met de koriander en de rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met wat sla, reepjes paprika, avocado, maïs, velderwten, kaas en de zure room dressing.