Taartjes met herfstfruit
Deze taartjes van de blog Smulpaapje zijn gevuld met pruimen, appel en bosbessen en zijn heerlijk tijdens de herfst. Lekker met een schepje ijs of een klodder slagroom.
In principe is dit recept voor zes individuele taartjes, maar als je liever een grote variant maakt, kan dat natuurlijk ook. Gebruik dan een ronde vorm met gekartelde rand en een losse bodem. En kun je het deeg niet vinden of heb je geen zin om het zelf te maken? Gebruik dan ontdooide plakjes bladerdeeg.
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit en steek er zes rondjes uit, groot genoeg zodat ze de vormpjes (en daarmee ook de randjes) vullen. Voorzie de vormpjes van een stukje bakpapier en leg daar het deeg in.
Meng in een grote kom het fruit met de suiker en kaneel. Schep dit goed om. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze op een rooster in het midden van je oven. Bak ze nu 25 tot 35 minuten, totdat het deeg gaar en goudbruin is.
Haal de taartjes uit de oven en laat even afkoelen.