Sweet Chili kip salade met mango en watermeloen
Dit is nog eens een verrassend fris gerecht van de barbecue. Én met een feest aan kleuren! Deze sweet chili kip salade bevat sappige reepjes kip van de barbecue, een verslavend lekkere sticky saus en zoete blokjes mango en watermeloen. Een salade om je vingers bij af te likken…
Zo’n sweet chili kip salade is heel makkelijk om te maken en snel klaar. Grill de kip op de barbecue of in een grillpan.
Wow, dus zó schil je een mango in 2 seconden (met een glas!)
Sweet Chili kip salade met mango en watermeloen
Meng voor de dressing de yoghurt en 3 eetlepels Heinz Sweet Chilli for Chicken in een kommetje. Schep de dressing in het midden van een bord.
Hussel de mango, watermeloen, radijs en komkommer door elkaar. Zet opzij (eventueel in de koelkast).
Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met zout en peper.
Leg de kippendijen op een hete barbecue en grill ze in ongeveer 8 tot 10 minuten per kant aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan, laat een paar minuten rusten in een kom. Snijd de kip daarna in reepjes en meng die met wat Heinz Sweet Chilli for Chicken.
Schep de salade op de yoghurtdressing. Verdeel de reepjes kip over de salade en drizzle er nog wat extra Heinz Sweet Chilli for Chicken overheen. Bestrooi met de fijngehakte kruiden en de gebakken uitjes.